Blog

Δρομέας, τουρίστας, μόνος, ψάχνει

Δρομέας, τουρίστας, μόνος, ψάχνει

Γιορτές έρχονται, όλο και κάπου θα πάμε.  Και ως δρομείς, μπορούμε να πακετάρουμε στις αποσκευές μας τα απαραίτητα για μερικά τρεξίματα.  Έτσι, και το αθλητικό πρόγραμμα δεν θα κάνει κοιλιά -και η προπόνηση θα μας γεμίσει ενδορφίνες. 

Συσκευασία

Γεμιστά παπούτσια.  Τα τρεξιματικά παπούτσια πιάνουν αρκετό χώρο στις αποσκευές μας και αν τα στριμώξουμε πολύ θα τα χαλάσουμε.  Ποια είναι η λύση;  Να τα γεμίσουμε εσωτερικά με κάλτσες, γάντια, φορτιστή κλπ.  Συνολικά, τα τρεξιματικά στο σύνολό τους με τρία χειμερινά σετ ρούχων και ένα ζευγάρι παπούτσια θα πάρουν λίγο λιγότερο από τη μισή χειραποσκευή (hand luggage).

Σακούλες για παπούτσια και άπλυτα.  Μην βρεθείς να ψάχνεις πως θα ξεχωρίσεις τα καθαρά από τα βρώμικα.  Πρόβλεψε να έχεις μερικές σακούλες για να κρατήσεις βρεγμένα ή λερωμένα ξεχωριστά.

Διχτάκι για πλυντήριο.  Είναι καλό για το πλυντήριο στο σπίτι γιατί προφυλάσσει τα αθλητικά ρούχα από τα βαρύτερα βρεγμένα casual την ώρα της πλύσης.  Αλλά επιπλέον, αν βρεθείς να ψάχνεις για πλυντήριο σε ξενοδοχείο ή σε φιλικό σπίτι θα εξασφαλίσει περισσότερη διακριτικότητα, λιγότερες μυρωδιές, λιγότερες μονές κάλτσες και λιγότερα δρομολόγια.

Φορτιστής, ζώνη.  Καθώς πακετάρετε θυμηθείτε πως το ρολόι σας δεν κρατάει για όλο το ταξίδι και κάντε ένα κόπο να πάρετε και τον φορτιστή του.  Ένας φορτιστής τοίχου με δύο (ή περισσότερες) εξόδους USB θα χωρέσουν και το κινητό χωρίς να πιάνετε τις πρίζες των αλλωνών ή να τα αφήνετε να κρέμονται σαν νυχτερίδες από μια πρίζα στο διάδρομο ακόμα και όταν εσείς επιστρέψατε πίσω στο σπίτι σας.  Αν έχετε ζώνη, το ξέρω ότι είναι άτακτη και δεν έρχεται πάντα μαζί σας, θυμηθείτε να την πάρετε. 

Καιρός.  Δείτε τον καιρό από Ελλάδα για να προγραμματίσετε τι τρεξιματικά ρούχα θα πρέπει να έχετε.  Ελαφριά ή χοντρά.

Που θα τρέξω

Garmin Connect.  Η πλατφόρμα της Garmin μας δίνει την δυνατότητα να βρούμε έτοιμες διαδρομές στην περιοχή που θα πάμε.  Αυτό σημαίνει πως κάποιος την έχει εγκρίνει κατά κάποιο τρόπο αλλά κυρίως μπορώ να δω απόσταση, υψομετρικό προφίλ και διαδρομή στον χάρτη.  (Μπορώ και να σχεδιάσω εξ΄ αρχής διαδρομή αλλά θα είναι πιο περίπλοκο και θα το δούμε χωριστά)

Google earth on satellite view.  Όσο και λίγες πληροφορίες να έχω για το μέρος που πηγαίνω, όσο και να μην μιλάω την γλώσσα, μπορώ να ψάξω την περιοχή για στάδιο ή για πάρκο από την δορυφορική κάτοψη του google earth.  Αυτό είναι το αγαπημένο μου.  Δοκιμάζω μια τυχαία ασιατική πόλη και το βρίσκω σε δευτερόλεπτα.  Είναι μαγικό.  Βάζεις και μια πινέζα από το κινητό και μπορεί να σε πάει κιόλας.

Strange hours for less traffic.  Αν χρειαστεί να περάσετε από τους δρόμους αποφύγετε τις ώρες αιχμής για να μην ενοχλείτε και να μπορείτε να κρατήσετε τον ρυθμό σας.

One-way ticket.  Αν βαριέστε να κάνετε κύκλους μπορείτε να πάρετε ένα λεωφορείο/τραίνο/κλπ για μερικά χιλιόμετρα και να τρέξετε μόνο την επιστροφή.  Έτσι θα δείτε περισσότερα, μακρύτερα χωρίς να τρέχετε από τα ίδια μέρη δύο φορές.

River/lake.  Στατιστικά, αν το μέρος που θα πάτε έχει ποτάμι ή λίμνη τότε αυτό θα είναι καλά διαμορφωμένο και συνηθισμένο μέρος για τρέξιμο. 

Gym.  Αν δεν τα πάτε καλά με τις βροχές κοιτάξτε μήπως μείνετε σε ξενοδοχείο που έχει γυμναστήριο ή ψάξτε στο γούγλη για ένα κοντά σας (κοντά ρούχα πάνω/κάτω).

Stairs.  Μια μέρα με μειωμένη προπόνηση μπορεί να ολοκληρωθεί με σκάλες.  Αν μένετε σε πολυώροφο κτίριο τότε μπορείτε να αξιοποιήσετε τις σκάλες.

Sightseeing & phone camera.  Ποιος καλύτερος τρόπος να δεις τους back streets από το τρέξιμο;  Με το κινητό για τον χάρτη και ταυτόχρονα για κάμερα οι λιγότερο εμπορικοί δρόμοι δίνουν αντιπροσωπευτικές πληροφορίες για την κουλτούρα του τόπου που επισκέπτεστε.

Get up early before commitments do.  Αν είστε με παρέα ξυπνήστε πριν από αυτούς γιατί το πρόγραμμα θα γεμίσει από κοινές δραστηριότητες.  Αν είναι επαγγελματικό το ταξίδι και ξέρετε πως θα έχετε όλα τα απογεύματα ελεύθερα μόλις βρήκατε πότε θα τρέχετε.  Γενικά, οι ρουτίνες μας κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα μέσα στο κεφάλι μας.

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *